Bayburt Vakfı’ndan 6900 Adet Fidan Bağışı

Bizim tarihimizde en önemli anayasa metni olarak Fatih Kanunnamesi olarak gösterilir. Yani anayasa metni ilk başlangıç metin Fatih Kanunnamesidir ve Fatih Kanunnamesinin en önemli cümlesi “Ormanlarımdan bir dal kesenin başını keserim”dir. Orman Fatih’in bu çağları da aşıp bize kadar intikal eden refleksine konu olan ormanların yetiştirilip büyütülüp korunmasıdır korunma refleksidir.

Türkiye’nin çok bölgesinde eş zamanlı olarak çıkartılan orman yangınları sonucunda binlerce hektar orman alanı yok oldu, yüz binlerce orman canlısı hayatını kaybetti. Çıkartılan bu yangınların amacı Yeşil Vatan’ı yok etmek, ülkemize kuraklığa mahkûm edip, devlet kurumlarımızı maddi ve manevi olarak zor duruma düşürmek olduğu ortadadır. Ülkemizin ciğerlerine yapılmış haince saldırıların olduğu bu günlerce millet, devlet ve sivil toplum kuruluşları el ele vererek ülkemizi yeniden yeşertmeliyiz.

Nesillerimizin korunması, çocuklarımızın güvenli yetişmesi için doğanın yeşillendirmesi ülkemiz için son derece önem arz etmektedir. Vakıf olarak ormanların dikilmesi, ağaçların büyütülmesi, bakımı korunması açısından hepimize görev düştüğünü ifade ediyoruz.

Bu hususta Bayburt Vakfı olarak, 6900 adet fidan bağışı yaparak bizlere düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz ve herkesi de fidan dikmeye davet ediyoruz.

Av. İsrafil Kahraman
Bayburt Vakfı Yönetim Kurulu Adına