15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlu Olsun

Bugün millet olarak hayatımızda gördüğümüz en haince saldırılardan bir tanesi olan 15 Temmuz darbe girişiminin beşinci yıldönümüdür.

15 Temmuz’da, milletimize silah doğrultanların amacı şüphesiz binlerce yıllık Türk milletinin varlık ve bekasına son vermek; hür doğmuş, hür yaşayan milletimizi prangalara mahkûm etmekti.

O gece milletimizin yaşadıkları ilk günkü tazeliğinde yüreğimizin bir köşesinde dipdiri durmaktadır. Vatanı kaybetme korkusu bedenine dolmuş her kesimden insan tek vücut olup, ülkemiz üzerinde karanlık emelleri olanların başına demir yumruk gibi indi. Biz tüm bunları yüreğimizdeki vatan sevgisi ve iman nuruyla yerine getirdik. Dünyada şahadete cesaretle yürüyen, üstat Necip Fazıl’ın dediği gibi, “ölümü de öldüren Rabbe secdeler olsun” diyerek Rabbinin huzurunda eğilip hainlerin karşısına dikilen bir başka millet daha yoktur.

Tanklar karşısında imanın, ihanet karşısında inancın, alçaklık karşısında mertliğin kazandığı zaferdir; 15 Temmuz.

15 Temmuz bize, sadece o karanlık geceyi değil, onunla birlikte ülkemizin ve milletimizin maruz kaldığı tüm kumpas ve ihanet ile vatanımızın müdafaasında halkımızın üstün fedakârlığını da hatırlatan bir semboldür. Bizler, son nefesimize kadar, milletçe çıktığımız kutlu yolculuğu menziline ulaştırana kadar durmayacağız.

Hain darbe girişiminin başladığı ilk saatlerden itibaren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sokağa çıkma talimatını vermesinden çok önce sokaklara dökülen Bayburt halkı, darbeci hainlere karşı üstün feraset ile mücadele vermiştir.

15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizin üzerinde emelleri olan dış güçlerin piyonu FETÖ terör örgütünün üniformalı teröristlerince başlatılan hain kalkışmada sadece ülkemizi yönetenler değil, tüm millet hedef alınmış, millet meclisimiz vurulmuş, polislerimiz canice katledilmiş, vatanına silah uzatanlara göğüslerini siper eden 251 vatan evladı hakkın rahmetine kavuşmuştur. O karanlık gecede şehadet şerbetini içmiş, gecenin karanlığını nurlarıyla aydınlatan tüm şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyoruz.

Bayburtlular olarak; cansa can, kansa kan, milli ve manevi duygularla her zaman devletimizin ve liderimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

Bayburt Eğitim, Kültür ve Hizmet Vakfı Adına Başkan
Av. İsrafil KAHRAMAN