Osman Güdü’yü Bayburt hakkındaki ifadeleri sebebiyle KINIYORUZ!

KRT TV’de Osman Güdü’nün sunucusu olduğu Kent ve Yaşam isimli programda Bayburt’umuzun Bayraktar Köyü’nde bulunan Baksı Müzesi hakkında konuşulurken, Bayburt ve çevre bölge halkını kastederek “yobaz” ifadesine yer vermesini şiddetle kınıyoruz. Kendisi önce üzerinde bahsettiği Baksı Müzesinin ismi olan Baksı kelimesinin eski Türklerde Bilgin, Hekim ve Şaman gibi anlamlara geldiğini öğrenmeli ve isim buraya verilirken ne kadar ince düşünüldüğünün farkında olmalıdır.

Bayburt halkı, milli mücadele döneminde Rus saldırıları sonucunda evlerinden ve yurtlarından edilmiş, tüm bu işgal ve saldırılara karşı yine milli ordu içerisinde görev alarak Misak-ı Milli sınırlarımıza ulaşmak adına can ve malıyla savaşmıştır. Bayburt’tan vatan haini ve dinsizin çıkmadığını herkes iyi bilir. Sırf siyasi iktidara muhalif ifadeler kullanmak ve algı yönetimi yapmak amacıyla kurulmuş televizyon kanalları ve televizyon programlarında Bayburt’umuzun adının anılmasını istemiyor, Bayburt ve çevre illerin halkları için “yobaz” ifadesini kullanan Osman Güdü’yü tekrar şiddetle kınıyoruz.

Bayburt halkına gerekli olan özür dilemesi gelmez ise yargı yoluna başvuracağımızı bildiriyoruz.

Bayburt Vakfı Başkanı
Av. İsrafil Kahraman