Osman Güdü Bayburtlulardan Özür Diledi

Değerli hemşerilerimiz, KRT TV isimli Televizyon Kanalında Kent ve Yaşam Programının sunucusu olan Osman Güdü programını sunduğu sırada bölgeyi ve Bayburtluları kastederek uygun olmayan ifadeler kullanmıştır. Bu programın konuğu olan Dünya çapındaki ödüllü Bayburt Baksı Müzesinin kurucusu ve değerli hemşerimiz Prof. Dr. Hüsamettin Koçan nazik üslubu ve derinlikli cümle ve anlatımları ile gerekli cevapları vermiş, ancak programın akışı içerisinde bu sunucu tarafından bu nazik üslup karşılık bulmamış ve bir düzeltme yapılmamıştır. Bunun üzerine Bayburt Kamuoyu bu kişiye yönelik olarak büyük tepki göstermiş, bu kişi Bayburt Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci beyi, Bayburt Vakfı Başkanı Sayın Av. İsrafil Kahramanı beyi aramış ve özürlerini bildirmiştir. Aynı şekilde Bu kişi sosyal medya hesaplarından ve KRT TV deki televizyon programında da Bayburt Halkından özür dilemiştir. Bayburt Halkı duyarlı olduğu kadar kendinden özür dilendiğinde gerekli anlayışı gösterecek erdeminde sahibidir. Hülasa Bayburt halkının duyarlı ve birlik içinde duruşu karşında gerekli netice hasıl olmuştur.

Bayburtlular olarak Başta Milli ve Manevi değerlerimize, Bayrağımıza, Vatanımıza, Milletimize, Birlik ve Dirliğimize, Cumhuriyetimize, Bayburt’umuza, Ulu Camimize, Kalemize, Baksı Müzemize, tarihi ve kültürel diğer değerlerimize, Şair Zihnimize, edebiyatımıza, Bayburt’umuzun yetiştirdiği insani değer ve yeteneklere Bayburt Sivil Toplum kuruluşları olarak birlik ve beraberlik içerisinde sahip çıkmaya sonuna kadar devam edeceğiz.

Hepiniz gönülden selamlıyor en derin saygılarımızı sunuyor Cenabı Allahtan sağlıklı, bereketli, huzurlu ve mutlu bir yıl diliyoruz.

Bayburt Vakfı Yönetimi adına
Bayburt Vakfı Başkanı