DIŞARIDAKİ YÜKSEK SICAKLIĞA RAĞMEN BAYBURT HELVA KÖYÜ BUZ MAĞARASINA GİRENLER SOĞUKTAN ÜŞÜYORLAR
Sosyal Medyada Paylaş
28 Aralık 2016
yonetim

Bayburt Merkeze bağlı Helva Köyünde bulunan BUZ MAĞARASI görenleri hayrete düşürecek cinsten. Hava sıcaklıklarının yüksekliğine rağmen içerisine girenleri soğuk kış aylarına götüren mağara; buzdan sarkıt, dikitleriyle ve kalın buz tabakasıyla da ziyaretçilerini büyüleyen bir görünüme sahip.

Geniş bir giriş kapısının olmasına rağmen doğal olan buzlarında erimenin görülmediği mağarayı yöre halkı, teknoloji öncesinde et ve kavurmaların korunma yeri olarak kullanmış.

Büyük buz kütüklerinin oluştuğu mağarada tabanda bulunan buz kalınlığının belli olmadığı mağara günümüze kadar hiçbir yayın organında henüz yer almamış.

İlk çektiğim resim ve görüntüleri Bayburt 69 Sitesinde yayınlamanın gururunu taşırken dileğim burasının turizme açılmasıdır.

Helva Köyü Buz Mağarasını tanıtarak turizme açmak istediklerini ifade eden Köy Muhtarı; “Yıllardır televizyonlarda gördüğümüz mağaralardan çok farklı olan bu yeri tanıtmak ve bütün insanlığın görüşüne sunmak istiyoruz. Bu tanıtımda bize ilk destek veren   TRT Bayburt Muhabiri Bahattin Odabaşı oluşu ise bizler için ayrı bir mutluluktur.” Dedi. Bahattin Odabaşı / BAYBURT

Bir Yorum Bırak

BAYBURT EĞİTİM KÜLTÜR VE HİZMET VAKFI © 2017 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.