AYDINTEPE ÇOK PROGRAMLI LİSENİN EK BİNASI İNŞAATI SÜRÜYOR

İstanbul Bayburt Eğitim Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı İşbirliğinde yaptırılan Aydıntepe Çok Programlı lisesinin ek bina inşaatı büyük bir hızla devam ediyor.

Bu yılın Temmuz ayında  temelleri Bayburt Valisi Musa Küçükkurt, Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Belediye Başkanı Bekir Çetin, Bayburt Vakfı Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Vakfın Onursal Başkanı Kurban Yazoğlu ve daire amirlerinin katılımıyla   atılan  Aydıntepe Çok Programlı Lisenin ek binası inşaatının karkası iki aylık bir süre içerisinde tamamlandı.

Ek binada 8 adet dershane;  1 adet Çok amaçlı salon okul kantini ve spor yuvası gibi bölümlerden oluşmaktadır. Mevsim şartlarının uygun gitmesi halinde 2006 yılında tamamlanması planlanmaktadır.

Ayrıca sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının başlattığı haydi Kızlar Okula Kampanyası ile İlköğretimi bitiren kız çocuklarının Orta Öğretim Kurumlarına devam etmeleri için köylerden taşıma yapılmakta ve bu çalışmadan 35-40 öğrenci faydalanmaktadır.

Geçtiğimiz yıllarda  Aydıntepe Çok Programlı lisesine 35-40 öğrenci kayıt yaptırırken 2006-2007 öğretim yılında  bu sayı 80 “ e yaklaşmıştır.

Çok Programlı Lisenin Çocuk Gelişimi bölümü için  Bakanlık onayı alınmış Önümüzdeki yıl Çocuk Gelişimi bölümü eğitim öğretime başlaması planlanmıştır.