Başkanımızın değerli Bayburtlulara kısa bir açıklaması…

Değerli Hemşehrim ;

Sitemize ulaştığınıza göre bizi takip edip ve izliyorsunuzdur. Bildiğiniz gibi BAYBURT EĞİTİM KÜLTÜR VE HİZMET VAKFI 1996’da ilk kuruluş kongresini yaparak göreve başlamıştır.

Hedefi;tüm Bayburtlu hemşehrilerini, Bayburt ‘u sevenleri aynı ülkü ve ideal uğrunda, Vakfa üye olsun veya olmasın, sevinçte, kıvançta. keder ve tasada birleştirmek ve bir kalp gibi aynı ritimde beraberliği sağlamaktır.

Vakfımız;Kurucu Başkanı Suat Müftüoğlu, Alper Yazoğlu, Kurban Yazoğlu, Şahap Kavcıoğlu(başkanımız milet vekili seçildiğinden),Lokman Saraç başkanlar ve yönetimlerindeki üyelerle çok sayıda ve çok önemli görevler başarmışlardır. Buradan emeği geçen başkanlarımıza ve tüm üyelerimize teşekkürü bir borç biliriz. Vakfımız; 27 Mart 2016 tarihinde 11’ci olağan genel kurulunu yapmış, Vakıf, organlarını secmiş ve görevlendirmiştir.

Değerli hemşehrim bizler Vakfımızın kuruluş günündeki gayelerini gerçekleştirmek için, ben demeden, biz diyen, bir anlayışla görev yapacağız.

Diğer bir deyişle ilk günkü ruh ve heyecanla tüm hemşehrilerimizi kucaklayacağız. Bir Danışma Kurulu,bir Kültür Komisyonu,bir Burs Komisyonu,bir Sağlık Komisyonu, kurup, isimlerinide sitemizde yayınlayarak, hep birlikte hizmetinizde olacağız. Bayburt’la ilgili tüm STK larla, Üniversitemiz rektörlüğü, Bayburt Belediyemiz ve Valiliğimiz le irtibat ve dayanışma içerisinde olacağız. Sizlerin bizlere vereceğiniz her türlü görüş ve temenilerinizi,tenkitlerinizi, değerlendireceğiz. Maddi ve Manevi desteklerinizi esirgemeyeceğinizi, daima yanımızda yer alacağınıza inanıyoruz.

Yönetim Kurulu arkadaşlarım ve üyelerimiz adına,Selam,Saygı ve Hürmetlerimle…

Vakıf Başkanı : Dr. Nusret PARILDAR

Nusret Parıldar

Dr. Nusret PARILDAR

Bayburt Eğitim Kültür Ve Hizmet Vakfı

Hakkımızda

Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet vakfı Fatih 3.Asliye hukuk Hakimliği’nin 30.09.1996 tarih ve 1996/749 sayılı kararı ile kurulmuş olup, Türk Medeni Kanunu çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmektedir.Merkezi istanbul ili, Fatih ilçesinde olan vakfımızın adresi Kızılelma Caddesi Ahmet Hikmet Sokak No:37 Fındıkzade Fatih İstanbul’dur.

Misyonumuz

Bayburtlu çocukların bilgi ve becerilerini artıracak her türlü teşvik tedbirlerini almak ve eğitim ve öğretim müesseselerine yardımcı olmak; bu çerçevede bireylere eğitim, öğretim, kültür, sanat, sağlık, ağaçlandırma ve sporla ilgili konularda hizmet vermeyi sağlamak ve devam ettirmektir.

Vakfın Amacı

Üniversitede eğitim gören ancak maddi imkanlardan yoksun Bayburt’lu çocukların eğitim ve öğretimlerini temin için burs vermek, nakdi ve nakdi olmayan yardımlar yapmak, barınma, beslenme, sağlık gibi ihtiyaçlarına yardımcı olmak, yurtlar, öğrenci merkezleri, spor alanları, sağlık kuruluşları, v.b kuruluşlar açmaktır. Eğitim ve öğretim döneminde olan çocuk, genç ve yetişkinlerin akılcı, bağımsız düşünebilen, çağdaş, araştırmacı bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunmak, iyi bir eğitim almalarını ve meslek sahibi olmalarını sağlamak, maddi imkansızlıklar sebebiyle okuyamayan kişileri destekleyerek, eğitim ve öğretimlerine devam edebilmeleri için gerekli maddi imkanları sağlamaktadır.

Vizyonumuz

Vakfımızın vizyonu; hemşehrilerimizin kendilerine özgü niteliklerini yitirmeden:

-Doğaya ve çevresine duyarlı,

-Tüm kültürlere ve farklılıklara saygılı

-Birey haklarının bilincinde olan,

-Sorgulayıcı bakış açısına sahip,

-Bilgiye ulaşma yollarını bilen,

-Kendine güvenen,

-Atatürk ilkelerine bağlı, laik ve demokratik toplum düzenini benimseyen,

-Etik değerlere sahip,

Barış dolu bir dünya için yaşam boyu öğrenmekten vazgeçmeyen bireyler olmalarını ilmin ışığında aydınlanmış, ecdadından miras kalan değerlerle beslenmiş gençlerin omuzlarında yükselen bir Türkiye oluşturmaktır.

Değerlerimiz

01-güvenilirlik-ve-saygınlık-2